Het is de missie van SintLucas om creatieve talenten naar een succesvolle toekomst te brengen. Met het nieuwe initiatief SiNTLUCASNXT verstevigen we de verbinding met de beroepspraktijk. Studenten kunnen meer ervaring opdoen in het werkveld en bedrijven krijgen de kans om te werken met jonge talenten.

Een van de onderdelen is SINTLUCASNXT JOBS. Dit is een uitzendbureau specifiek voor creatieve mbo-studenten. Studenten kunnen betaalde uren in het beroepenveld maken tijdens hun mbo-studie. Opdrachtgevers geven feedback over de inzet, kennis en kunde van onze studenten. Op deze manier kunnen ze groeien in hun vak en krijgt SiNTLUCAS de kans om het onderwijs nog beter te laten aansluiten op ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

Match
Wij matchen studenten met een bedrijf waar ze kunnen bijverdienen. In plaats van vakkenvullen bij de supermarkt, hebben studenten via SiNTLUCASNXT JOBS een bijbaan in de richting van hun studie. Dat levert voor bedrijven jong creatief talent op dat ingezet wordt tegen een passend tarief.
Een goede match tussen student en bedrijf levert wellicht een baan op na afstuderen of een goede basis voor een toekomstige samenwerking in de creatieve industrie.

Aanvragen
Er is al een aantal bedrijven oprecht geïnteresseerd om een creatieve student voor een x-aantal uren per week in te zetten, bijvoorbeeld voor digital publishing (dtp), (portret)fotografie, het ontwerpen van digitale banners, het opfrissen van een website etc. We hebben zelfs het verzoek gekregen om een geheel nieuwe collectie van thematische partykleding op een creatieve manier te filmen. Alle aanvragen worden in behandeling genomen en we kijken samen met de klant naar de mogelijkheden om een of meerdere studenten vlieguren te laten maken. Dit kan zijn voor een eenmalige opdracht of in een langdurige opdracht voor een vast aantal uren per week voor een student.

Verwachtingen
Uiteraard managen wij de verwachtingen richting onze opdrachtgevers; onze NXT’ers zijn mbo-studenten. Zij werken naast hun studie, onder leiding en toezicht van de opdrachtgever, aan een bepaalde klus die past bij hun ontwikkeling en opleiding. De inzet wordt altijd vooraf afgestemd met de NXTer en de opdrachtgever.

Andere initiatieven
Naast SiNTLUCASNXT JOBS ligt de focus op alumni van SiNTLUCAS. Zij zijn de eerst aangewezen ambassadeurs in de arbeidsmarkt en SiNTLUCASNXT zal hen proactief betrekken bij de SiNTLUCAS Community in het kader van een leven lang ontwikkelen. Daarnaast wordt er een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor het starten van hbo-trajecten.

WHAT’S YOUR NXT JOB?
We nodigen studenten uit om zich in te schrijven om NXTer te worden. Meer info kun je vinden op
naar www.sintlucasnxt.nl

 

Rianne van der Heiden

Per 1 augustus is Rianne van der Heiden gestart als Directeur | Kwartiermaker van SiNTLUCASNXT JOBS. “Mijn belangrijkste taak is om zowel de bedrijven als de studenten enthousiast te maken voor dit unieke concept. Ervanuit gaande dat dat enthousiasme zich vertaalt in concrete opdrachten van organisaties en inschrijvingen door studenten! Graag vertel ik meer over dit hele mooi nieuwe initiatief, dus app, bel of mail me: 0653640391 rianne@sintlucasnxt.nl