Cursus Videografie

Omschrijving

Handig met een camera, maar nog niet helemaal gefinetuned voor dat perfecte filmpje? Er steekt veel meer achter het maken van een goede video dan je zou verwachten. Tijdens deze cursus leer je veel over vormgeving, techniek en storytelling waardoor je een betere en onderscheidende video kunt maken. Zo zorg je ervoor dat jouw video wél wordt bekeken en begrepen.

De cursus wordt gegeven door Pierre van der Sanden. Hij is een zeer ervaren docent audiovisuele vormgeving. Het is een hands-on cursus met een mix tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte voor trial-and-error en je krijgt kleine technische opdrachten om mee te oefenen.

Wat ga je doen?

Techniek:
Bij het maken van een videoproductie komt veel techniek kijken. Hoe beter je de techniek beheerst, hoe beter de productie zal worden. Onderwerpen zijn o.a.: Camera’s, diafragma, sluitertijd, frame rate, ISO/gain, sensor, lenzen, video-formaten, codecs, licht en geluid.

Storytelling:
Al is je video technisch sterk; je hebt een goed verhaal nodig om kijkers te trekken. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.: ingrediënten voor een goed verhaal, doel en conflict, synopsis, spanningsboog en plotpoints.

Scenario:
Als je eenmaal een goed verhaal hebt, moet het nog zodanig worden opgeschreven dat er een film van gemaakt kan worden. Dat doe je met een scenario. Je leert hoe je een scenario kan schrijven volgens de Hollywoodstandaarden.

Vormgeven:
Een sterk verhaal en goed toegepaste techniek breng je met vormgeving tot een mooi geheel. Onderwerpen zijn o.a.: compositie, ritme/timing, kleur, beweging, acting, continuïteit, styling, trends en storyboarden.

Manipuleren van de kijker:
Door een onderwerp op een bepaalde manier te filmen, kan de kijker beïnvloed worden zonder dat de kijker zich daar bewust van is. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.: cameralijnen, -bewegingen en -perspectieven, identificatie en de invloed van geluid.

Productie:
Als alle voorbereidingen zijn getroffen, kun je beginnen met filmen. Onderwerpen van de productiefase die behandeld worden zijn o.a.: voorbereiding, het draaiboek, shotlist, styling, props, crew en cast.

Montage:
Na de productiefase kan de montage (edit) worden gemaakt. Hier zet je de gefilmde shots in de juiste volgorde. Onderwerpen die aan bod komen: decoupage, ritme en timing, less-is-more, show-don’t-tell, kleurcorrectie, geluidsnabewerking en aan- en aftiteling.

Opleveren / distributie:
Na de montage kan de film gereed worden gemaakt (ge-exporteerd) voor tv, smartphone of internet. Je leert welke parameters van belang zijn, zoals datarate en videoformats. Ook krijg je tips hoe je een video viral kunt maken.

Wat heb je nodig?

Voor het volgen van deze cursus heb je het volgende nodig:

  • een moderne laptop
  • montage-software (Premiere, Moviemaker, FinalCut, Sony Vegas, iMovie, o.i.d.)
  • een digitale camera die kan filmen
  • een hoofdtelefoon

Inschrijven cursus videografie

Per wanneer ben je beschikbaar voor de Cursus Videografie?


Door te accepteren ga je akkoord met onze privacyregeling en voorwaarden. (required)
Ja

Samenvatting

Aanbod
Cursus Videografie

Regio
Eindhoven

Lessen
6 lessen

Aantal uren
18

Speciale alumni prijs
€345 ex. btw

Normale prijs
€685 ex. btw

Wanneer
n.o.t.k.