• Bachelor Visual Communication voor Alumni

  Na het afronden van een niveau-4 opleiding bij SintLucas kun je kiezen voor een één jarige opleiding inclusief bridging module om je verder te ontwikkelen.

  NederlandsEnglish

Bachelor Visual Communication

De bacheloropleiding Visual Communication is een verdieping van je vorige opleiding, waarbij je uiteindelijk kan afstuderen in verschillende richtingen: Graphic Design, Illustration, Photography of Mediaproduction (Audiovisual). De lessen volg je bij SintLucas in het Microlab in Eindhoven.
Als afgestuurde alumni van SintLucas krijg je de mogelijkheid om door middel van een bridging module deel te nemen aan de één jarige bachelor Visual Communication in samenwerking met de University of Northampton. Je start dus met een Britse bachelor (BA) van de School of Arts University of Northampton (UK). De opleiding is Engelstalig.

 • Je bent goed in Engels: spreken en schrijven
 • Je wilt graag verder studeren en kan wel wat uitdaging gebruiken
 • Je onderzoekt graag onderwerpen zoals design, trends en geschiedenis van het creatieve vakgebied

Wat doe je?

De bridging module loopt van september tot november. In deze tijd haal je jouw IELTS-diploma en ontwikkel je jouw academische schrijf- en onderzoeksvaardigheden.

Eind november start je met de bachelor. De lessen zijn in het Engels; er worden workshops aangeboden; er zijn designprojecten en je neemt deel aan (internationale) wedstrijden. Tijdens je opleiding kun je begeleiding verwachten van verschillende docenten van de University of Northampton en van de BA Visual Communication. Door €14.000 te investeren kun je binnen één jaar je bachelordiploma behalen.

Je betaalt tevens €1.750 aan inschrijfkosten voor de University of Northampton. Studiefinanciering is mogelijk op aanvraag bij DUO.

Toelatingseisen

Je kunt starten met de Bachelor als:

 • Je alumni van SintLucas bent
 • Je mbo niveau-4 hebt afgerond
 • Je portfolio goedgekeurd is na aanleiding van een portfoliogesprek
 • Je niveau van Engels voldoende is om deel te nemen aan het programma

Na de opleiding

Eerst heb je je diplomauitreiking met “cap and gown” in Northampton.
Daarna ga je bijvoorbeeld aan de slag als allround vormgever, illustrator, fotograaf, conceptontwikkelaar of visualiser.
Ondernemen: Begin je eigen studio en werk voor diverse klanten.
Je kunt tevens doorstuderen aan verschillende masteropleidingen van een universiteit van toegepaste wetenschappen in het binnen- en buitenland.

Interesse? Vragen of informatie?

Neem contact met ons op!